Monday, December 14, 2009

Тахианы махан котлет

Орц: Нэг кг шанзанд: талх 100 гр, сүү 100 гр, цөцгийн тос шарахад 30 гр, шанзанд 20 гр, давс, повоор хүссэн хэмжээгээр,


Хачирт: Төмс 800 гр, цөцгийн тос 10 гр,


Бэлтгэх арга: Тахианы махыг цэвэрлэж, яснаас нь салгана. Шулсан махаа машиндаж шингэн сүүнд 10 минут орчим дэвтээсэн захыг нь арилгасан цагаан талх хольж, давсаар амтлан дахин машиндана. Бэлдсэн шанзанд хайлсан цөцгийн тос нэмж сайн хутган тасдаж аваад котлетны хэвэнд оруулаад талхны нунтаг хатаамалд өнхрүүлэн цөцгийн тосонд шарна. Олгохдоо шарсан төмс, төмсний нухашны аль нэгээр нь хачирлаж, хайлуулсан цөцгийн тос дусаана

No comments:

Post a Comment